VG 11 (Vista/Gais)

Referat: Ekhagens IF - VG 11 (Vista/Gais)

Ekhagens IF vs VG11

Dagen kunde inte ha börjat bättre, vi fick ett par avhopp några timmar innan match, på en redan sargad trupp! Med kort varsel fick Linnea och Ebba från 97orna ställa upp och det var vi både glada och tacksamma för.
Ekhagen är ett lag som vi brukar spela bra mot och det brukar vara jämnt mellan oss. Så även denna gång! Planen var väldigt blöt och tung sprungen efter allt regn som kommit dagen innan. Men när matchen skulle till att börja sken solen härligt över Ekhagen.

Matchen hann knappt börja innan vi tog ledningen, 5 min in på första halvlek 0-1 av vår notoriske målskytt Sanna! VG 11 förde det mesta av spelet och jag måste ge vårt defensiva spel en stor eloge som höll ihop det väldigt fint, det innebar ju inte att Ekhagen inte hade några chanser, men dom de fick hade vi bra kontroll på och Camilla i målet kunde agera lugnt och säkert i mål, tack vare att vi spelade kompakt i vårat defensiv spel. Framåt skapade vi en hel del chanser och efter ytterligare 20 min in i matchen ledde vi med 0-2, denna gång var det Jonna som nätade! Våra inlånade 97or visade verkligen framfötterna, Ebba och Linnea visade att de verkligen hittar varandra på plan och det var så när att de fick in bollen efter fint samspel mellan varandra i slutet av första halvlek. 0-2 är halvtidsresultatet.

Andra halvlek skapade vi om möjligt fler målchanser än i första halvlek, men det gjorde även Ekhagen, som var på jakt efter ett kvitteringsmål! Att det blev lite mer chansartat i andra tror jag berodde på att bägge lagen var trötta, planen var väldigt tungsprungen, efter ca 20-25 min har Ekhagen ett litet tryck mot oss och när Matilda går in och bryter så vill det sig så illa att hon både vrider knät samtidigt som hon får en smäll på knät! Nej nej nej, vilken otur! Vi får bära ut henne och kan konstatera att det är färdig spelat för henne denna dag. Vi får göra lite ändringar i laget och redan i samma minut lyckas Ekhagen göra 1-2. Vi går direkt till anfall efter deras mål och skapar en jätte möjlighet, men vi missar och Ekhagen kan kontra in 2-2, snacka om ödets ironi. Men det som speglat hela matchen är att vi kämpar och vägrar ge upp, tillslut får Sanna bollen på kanten hon driver med tunga steg fram mot målet, Ekhagens målvakt går ut för att avvärja, Sanna vickar till och placerar bollen bredvid målvakten, bollen har knappt styr fart, det känns som en evighet innan boll träffar stolpe in!!! 2-3 VG11. Det måste vara spiken i kistan tänkte jag! För vi fortsatte skapa chanser och Fellan var bara centimeter från att göra 2-4, det vara bara en stolpe i vägen! och kan ni tänka er att Ekhagen givetvis kontrar in 3-3 i slut minuterna av andra halvlek, men vi skapar faktiskt ytterligare 2 chanser och det är bara turen som räddar Ekhagen, Mickan är så när att sätta bollen i nätet men det vill sig inte, även Ebba har en mål chans men får fel träff. Matchen slutar 3-3.

Summering: det här var nog en av de roligaste matcherna i år (hittills), det var spännande ända in till slutsignalen! Hade det funnits någon rättvisa hade VG11 åkt där ifrån med 3 poäng. Vi har en del att glädjas åt tycker jag, för det första kändes det som ni hade kul på planen, för det andra tog alla i i 90 minuter.

Men att få Matilda skadad känns desto tyngre, Matilda som enligt mig var planens gigant, vi håller tummarna att du snart är tillbaka!